Tovább nőtt a munkanélküliség Franciaországban

Tovább nőtt a munkanélküliség Franciaországban

Nincs hozzászólás a(z) Tovább nőtt a munkanélküliség Franciaországban bejegyzéshez

Tovább nőtt a munkanélküliség januárban Franciaországban, az álláskeresők száma 0,3 százalékkal 3,31 millióra emelkedett – közölte szerda este a munkaügyi minisztérium.

A csökkentett tevékenységet végző munkanélküliekkel együtt rekordlétszámú, összesen 4,92 millió álláskeresőt tartanak nyilván a francia hatóságok.
Francois Hollande államfő korábban 2013 végére ígérte a munkanélküliség emelkedő tendenciájának megállítását. Michel Sapin munkaügyi miniszter szerdán ezt a határidőt kitolta 2014 végére, azt remélve, hogy akkor indulhat meg a munkanélküliek számának csökkenése.
“A teljes kormánypolitikát egy egyszerű és mindenki számára érthető cél határozza meg: az év végére el kell érni, hogy kevesebb munkanélküli legyen” – fogalmazott a tárcavezető.

Sapin elmondta, hogy jelenleg kevesebb a fiatal munkanélküli a tavalyinál, a fiatalok munkavállalását támogató kormányprogramnak köszönhetően. “Ugyanakkor az kell, hogy a munkahelyteremtés másik motorja, a vállalkozások gazdasági növekedése is beinduljon, mégpedig a felelősségi paktummal” – tette hozzá.
Francois Hollande január 14-én mutatta be új gazdaságpolitikáját, amelynek lényege a vállalati adóterhek 30 milliárd eurós csökkentésével és 50 milliárd eurós állami megtakarítással a beruházások ösztönzése és a foglalkoztatás javítása a 11 százalékos munkanélküliséggel küzdő országban. A vállalkozásoknak ajánlott úgynevezett felelősségi paktumért cserébe a kormány legalább egymillió új munkahely létrehozását várja el a piactól.
(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Gazdasag

A szerző:

Itt tudsz hozzászólni:

Back to Top