A 12 év rabszolgaság a legjobb film

A 12 év rabszolgaság a legjobb film

Nincs hozzászólás a(z) A 12 év rabszolgaság a legjobb film bejegyzéshez

A 12 év rabszolgaság nyerte a legjobb filmnek járó elismerést a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján.

Chiwetel Ejiofor a 12 év rabszolgaság főszereplőjeként nyújtott alakításáért megkapta a legjobb színészi alakításért odaítélt díjat. Előzőleg a legtöbb, 11 díjra jelölt Gravitáció kapta a legjobb brit filmnek járó elismerést a londoni Királyi Operaházban rendezett díjkiosztón, rendezője, Alfonso Cuarón pedig a legjobb rendezésért járó elismerést vehette át.
A George Clooney és Sandra Bullock főszereplésével készült űrdrámát a legjobb film és a legjobb brit film kategóriájában egyaránt jelölték. Ez utóbbi jelölésre azért volt jogosult az alkotás, mert Nagy-Britanniában forgatták, emellett a közönséget és a kritikusokat is elkápráztató különleges látványeffektusokat szintén Nagy-Britanniában dolgozták ki.
A Gravitáció elnyerte a legjobb hangeffektusokért, a legjobb eredeti filmzenéért és a legjobb fényképezését járó BAFTA-díjat is.
Cate Blanchett a legjobb színésznőnek járó elismerést kapta a Blue Jasmine főszereplőjeként nyújtott teljesítményéért. (MTI)

Kapcsolódó cikkek

Kultura

A szerző:

Itt tudsz hozzászólni:

Back to Top